Βαρκελώνη

Ίσως μία από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές της Ισπανίας. Η πανέμορφη Βαρκελώνη πρόκειται για την πρωτεύουσα της Καταλονίας και μιλούν τη δική τους γλώσσα, η οποία διαφέρει σε ένα βαθμό από τα ισπανικά. Για αυτό και κάτοικοι της, θεωρούν ότι είναι μια ξεχωριστή χώρα, ανεξάρτητη από την Ισπανία. Η Βαρκελώνη αρκετά πυκνοκατοικημένη, με τον πληθυσμό της να ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια, παρόλο που η έκταση μόλις που ξεπερνάει τα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αποτελείται από ιδιαίτερα δραστήριους και εργατικούς κατοίκους, για αυτό και υπάρχει κίνηση στην πόλη κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Η πόλη έχει χτιστεί πάνω σε μία πλαγιά και απλώνεται από τις κορυφές των λόφων έως τη θάλασσα. Η πόλη διαθέτει αρκετά όμορφα χαρακτηριστικά, όπως υπέροχα καλντερίμια με θέα, πανέμορφα πάρκα, αλλά και πολύ ιδιαίτερα κτίσματα, όπως ναούς και μεσαιωνικά παλάτια, κυρίως με στοιχεία από την αρχιτεκτονική και την ιδιαίτερη αισθητική των Γότθων. Περιοχές όπως η γοτθική συνοικία του Barri Gòtic, η Ramblas, η Boqueria, μια από τις καλύτερες αγορές τροφίμων στην Ευρώπη, αλλά και ο λόφος του Montjuïc, είναι ορισμένα από  τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε.

Η Βαρκελώνη φημίζεται αρκετά για την έντονη νυχτερινή ζωή της, τη γαστρονομία της αλλά και τις τέχνες της. Σπουδαία ονόματα της τέχνης και της αρχιτεκτονικής έζησαν και δημιούργησαν στον τόπο αυτό. Ονόματα όπως ο Pablo Picasso, ο Salvador Dalí και Joan Miro είναι μερικά από αυτά.