Σμύρνη

Η Σμύρνη βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Τουρκίας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η πανέμορφη παραλιακή της, η πλούσια ιστορία και η ζωντανή της ατμόσφαιρα την καθιστούν έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Τουρκία. Από τις αρχαιότερες πόλεις της Μεσογείου, σύμφωνα με τον μύθο ιδρύθηκε από τον Θησέα ή από την Αμαζόνα Σμύρνη. Η σημερινή Ιζμίρ, κάνει αναδρομή πίσω στον χρόνο στη Ρωμαϊκή Αγορά ενώ αποθεώνει τα trends στις μπουτίκ του Αλσαντσάκ.

Το σεργιάνι ξεκινά από την ιστορική προκυμαία, το Κορντόν, φορτισμένη με μνήμες από την Μπελ Επόκ Σμύρνη των Ελλήνων και των Φραγκολεβαντίνων πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Η σημερινή λεωφόρος Ατατούρκ είναι μια παραλιακή πασαρέλα από τουρίστες και ντόπιους, που βολτάρουν στην πλατιά αποβάθρα ενώ οι άμαξες δίνουν νοσταλγική νότα.

Με πυξίδα τον Πύργο του Ρολογιού στην πλατεία Κονάκ, περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο της αγοράς Κεμέραλτι χαζεύοντας αντίκες κι ασημικά. Αναζητήστε τα ίχνη της λαμπρής ελληνικής παρουσίας στο νεοκλασικό κτίριο του παλιού Παρθεναγωγείου με τους ιωνικούς κίονες στην πρόσοψη, σήμερα λύκειο Ατατούρκ. Κάντε τώρα κράτηση για τη Σμύρνη και ταξιδέψτε στο χθες και το σήμερα του λίκνου της Ιωνίας.