Μαυρίκιος

Ο Μαυρίκιος ή Δημοκρατία του Μαυρίκιου είναι ένα νησιωτικό κράτος στον Ινδικό ωκεανό, πολύ κοντά στη Μαδαγασκάρη. Έχει έκταση περίπου αντίστοιχη της Ρόδου και πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια κατοίκους. Το τροπικό νησί το είχαν ανακαλύψει οι Άραβες και οι Ινδονήσιοι από τον 10ο αιώνα. Το όνομά του όμως το έδωσαν Ολλανδοί ναυτικοί τον 16ο αιώνα, όταν σώθηκαν από έναν τυφώνα, για να τιμήσουν τον Μαυρίκιο του Νασάου που ήταν ο τότε κυβερνήτης και πρίγκιπας των Κάτω Χωρών. Είναι γνωστός τουριστικός προορισμός στους κατοίκους της Ευρώπης αφού αποτέλεσε Πορτογαλική, Γαλλική, Ολλανδική και Βρετανική αποικία.

Διαθέτει πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με μια καταπληκτική ποικιλία πανίδας και χλωρίδας, παρθένα απάτητα δάση στο εσωτερικό της ενδοχώρας και εξωτικές παραλίες. Σε κάθε γωνιά του νησιού υπάρχουν τροπικές μυρωδιές όπως λάδι καρύδας, σπάνιες γεύσεις, υπαίθριες αγορές με εξωτικά φρούτα ,αξιοθέατα και απέραντη γαλήνη.

Αυτό που εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη του Μαυρικίου είναι η ζεστασιά και η φιλοξενία των ντόπιων. Η κουλτούρα της χώρας είναι μίξη πολλών επιρροών. Ινδοί, Ευρωπαίοι, Κρεολοί, Κινέζοι, Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι ζουν εδώ αρμονικά και φτιάχνουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα μέσα από τα διαφορετικά τους έθιμα, τις τοπικές γιορτές, τους χορούς και τις γεύσεις.

Ένα ταξίδι στον Μαυρίκιο, πέρα από ατέλειωτες ώρες ξεγνοιασιάς στις εξωτικές του παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, σημαίνει και επαφή με τους ανθρώπους, που έχοντας συνεχώς το χαμόγελο στο πρόσωπό τους, θα σας δείξουν τι θα πει φιλοξενία.