Νέα Μονή-Ανάβατος-Αυγώνυμα

Καλέστε μας στο: (+30) 22710 82654

Πρώτος προορισμός της εκδρομής η Νέα Μονή. Βρίσκεται στο κέντρο της Χίου, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πόλη. Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της μονής βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κτισμένο σε  κοιλάδα. Η θέα κατά την ανάβαση από την πόλη μέσα σε μία πευκόφυτη ορεινή διαδρομή είναι θαυμάσια. Η περιοχή ήταν ανέκαθεν πευκόφυτη και σήμερα το δάσος αναγεννάται μετά από μία πυρκαγιά. Η Νέα Μονή αποτελεί το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο του νησιού, υπό την προστασία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και διατήρησε ξεχωριστή θέση, τόσο χάρη στην τέχνη της, όσο στην άμεση σχέση της με την Κωνσταντινούπολη και την αυτοκρατορική αυλή.

Τα ψηφιδωτά  της Νέας Μονής κατατάσσονται ανάμεσα στα πιο σημαντικά δημιουργήματα της βυζαντινής τέχνης, χάρη στην εξαιρετική ποιότητά τους.

Επόμενος σταθμός  είναι το μεσαιωνικό χωριό του Ανάβατου,  γνωστό και ως «ο Μυστράς του Αιγαίου». Ολόκληρο το χωριό είναι χτισμένο στην άκρη ενός γκρεμού.

Η επιλογή αυτής της θέσης φανερώνει ότι αρχικά χτίστηκε για αμυντικούς λόγους, καθώς και για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των δυτικών ακτών κατά την εποχή της πειρατείας. Η περιήγηση στο χωριό-φρούριο, με τα πέτρινα εγκαταλελειμμένα σπιτάκια, δίνει την εικόνας μίας νεκρής πολιτείας που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Τελικός προορισμός το χωριό Αυγώνυμα. Το χωριό αυτό είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά χωριά της Χίου. Ψηλά πέτρινα σπίτια, στενά σοκάκια και εκπληκτική θέα σε βουνό και θάλασσα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

Η γαστρονομία του χωριού επίσης θα σας εντυπωσιάσει.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Wanderlust Tours & Rent a Car
Νεωρείων 23, Χίος
τηλ. +30 22710 82654

ΜΗ.Τ.Ε: 0312Ε60000062201