Μονοήμερη Εκδρομή στη Σμύρνη

Καλέστε μας στο: (+30) 22710 82654

Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου στις 07.30 π.μ. Έλεγχος διαβατηρίων ( ή ταυτοτήτων νέου τύπου),  καταγραφή στις λίστες επιβατών ( check –in) και αναχώρηση για Τσέσμε.

Άφιξη στο λιμάνι του Τσέσμε μετά από 35 λεπτά και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό την πόλη της Σμύρνης, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, όπου για δεκάδες αιώνες χτυπούσε η καρδιά του μικρασιατικού Ελληνισμού.

Περνώντας από τα Αλάτσατα, ένα αμιγώς ελληνορθόδοξο χωριό  πριν το 1922 , που διατηρεί ακόμα και σήμερα την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και τα Βουρλά, μία  επίσης σημαντική κοιτίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, άφιξη στη Σμύρνη μετά από περίπου 1 ώρα.

Περιήγηση στις σημαντικότερες συνοικίες και αξιοθέατα. Ξεκινώντας από το Κοκαργιαλί, την Καραντίνα ( Ενόπη)  και το Καρατάσι, φθάνουμε στην πλατεία Κονάκ, όπου θα δούμε το Ρολόι –σύμβολο της πόλης και το Κυβερνητικό Μέγαρο με τα ιωνικά στοιχεία στην πρόσοψή του, όπου μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Κατόπιν, θα περάσουμε μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Κασαμπά ( 19ος αι.), το κλασσικού ρυθμού κτήριο του Ελληνικού Κεντρικού Παρθεναγωγείου και την άλλοτε ονομαζόμενη οδό Χατζηφράγκου στην περιοχή των νοσοκομείων.

Συνεχίζουμε για τον Αγγλικό σιδηροδρομικό σταθμό  του Αϊδινίου,  την Πούντα, με τα λιγοστά λεβαντίνικα σπίτια που διασώζονται ακόμα και τον Φραγκομαχαλά, τη σημαντικότερη και μεγαλύτερη από όλες τις φράγκικες συνοικίες της Ανατολής, που κατοικούνταν από εύπορους ευρωπαίους και Έλληνες.

Στα στενά σοκάκια στέκονται ακόμα και σήμερα σπίτια από το 19ο αιώνα κυρίως  με τονισμένα τα κλασσικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική τους, δίνοντας μία εικόνα της πόλης πριν την καταστροφή.

Καθώς διασχίζουμε την παραλία του νέου «Και», θα ξεχωρίσουμε την Οικία  Καπετανάκη, ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο , που στεγάζει ξανά, μετά από 15 χρόνια το Ελληνικό Προξενείο, ενώ συνεχίζοντας προς τη Μπέλα Βίστα , θα περάσουμε μπροστά από το κλασσικού ρυθμού κτήριο της Εθνικής Τράπεζας και  το παλιό τελωνείο ( έργο του Άιφελ).

Κατόπιν, προαιρετική επίσκεψη στην αρχαία αγορά της Σμύρνης και περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο,  όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα η πλουσιότερη συλλογή ελληνικών τοιχογραφιών στον κόσμο με  σκηνές από την καθημερινή ζωή της Ρωμαϊκής περιόδου.

Επόμενος σταθμός μας είναι ο Άγιος  Βουκόλος, η μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε από την Καταστροφή του 1922, αφιερωμένη στον πρώτο επίσκοπο Σμύρνης Βουκόλο. Ο ναός έχει αποκατασταθεί πρόσφατα και μαρτυρεί με την παρουσία του τις όμορφες αλλά και τις τραγικές στιγμές του ελληνισμού της Σμύρνης.

Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο πολύβουο παζάρι της Σμύρνης ,το Κεμέραλτί. Εδώ βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια και ένα αναστηλωμένο χάνι από το 18ο αιώνα. Το απόγευμα  συγκέντρωση και επιστροφή στο λιμάνι του Τσεσμέ.  Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση προς Χίο.

ΤIMH ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ: 40 €

**Η εκδρομή στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαβατήρια με ελάχιστη ισχύ 3 μηνών ή αστυνομικές ταυτότητες με λατινικούς χαρακτήρες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  1. Εισιτήρια πλοίου Χίο –Τσεσμέ –Χίο
  2. Ελληνόφωνος ξεναγός
  3. Μεταφορές –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Δεν περιλαμβάνεται:

  1. Λιμενικός φόρος 2 € κατ’ άτομο (ανεξαρτήτως ηλικίας) του ιδιωτικού λιμανιού του Τσεσμέ, τον οποίο πληρώνετε στο check- in στο λιμάνι του Τσεσμέ
  2. Είσοδοι σε μουσεία 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Wanderlust Tours & Rent a Car
Νεωρείων 23, Χίος
τηλ. +30 22710 82654

ΜΗ.Τ.Ε: 0312Ε60000062201